Residències juvenils d'arts escèniques

L’Espai Jove La Fontana obre una línia de suport a la creació per tal d’afavorir la professionalització i la millora de la carrera artística de les joves companyies i grups de teatre i dansa del Districte de Gràcia i de la ciutat de Barcelona.

L’Espai Jove La Fontana posa a disposició de les companyies les seves infraestructures entre els mesos de: setembre-desembre (convocatòria juliol), gener-abril (convocatòria novembre) i maig-juliol (convocatòria gener).

Procediment de sol·licitud:

Les companyies interessades hauran de presentar un projecte de residència artística que contingui una presentació de la companyia, la proposta artística i una fitxa tècnica de residència que us facilitarem un cop obert el període d’inscripcions.

Les companyies interessades hauran de presentar un projecte de residència artística que contingui els apartats següents:

 • Presentació de la companyia: Any de creació, projectes realitzats, presentació dels membres, districte o municipi de procedència.
 • Proposta artística: Breu descripció del projecte artístic que es prepararà durant la residència i dossier artístic.
 • Una fitxa tècnica de residència: Necessitats tècniques de l’espai d’assaig i preferències horàries

La disponibilitat i horaris de l’espai estaran condicionats a la programació i necessitats del centre, així com al vistiplau per part de la direcció de l’equipament.

Les sol·licituds es presentaran mitjançant el formulari d’inscripció que es facilitarà al web a l’inici del proper període d’inscripció (del 13 de març al 16 d’abril de 2017).

Un cop seleccionats els projectes, es formalitzarà la residència mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’equipament i la companyia resident on es farà constar la contraprestació pactada entre el centre i la companyia.

Condicions de la residència:

 • Les residències tindran una durada màxima de 3 mesos.
 • La companyia realitzarà una contraprestació que es decidirà conjuntament amb l’equipament, que podrà consistir a presentar el seu projecte dins l’agenda cultural del centre, fer una masterclass o un taller, etc.
 • En casos puntuals i per necessitat del centre es reserva el dret de moure la companyia d’espai o d’horari.
 • L’horari de cessió de l’espai ha de contemplar el temps previ de preparació de la sala i el temps destinat a la recollida de la mateixa.
 • L’Espai Jove La Fontana acollirà un total de 4 residències per trimestre.

Criteris de selecció de les companyies residents:

 • Els i/o les integrants de les companyies han de ser menors de 30 anys.
 • Es prioritzaran les companyies o grups juvenils de Gràcia, seguides de la resta de Barcelona.
 • Es valorarà el compromís social que tingui el projecte presentat.
 • Es valorarà la innovació en els projectes presentats.

Aquí teniu l’enllaç al formulari d’inscripció: https://form.jotform.com/61924496067970

ALGUNES DE LES COMPANYIES RESIDENTS AQUEST TRIMESTRE

EvaOrtega_A LA RECERCA DE JOSEFA TOLRa-1
Eva Ortega: A través del projecte “A la recerca de Josefa Tolrà”, Eva Ortega vol explorar la figura d’aquesta artista cabrilenca a través d’un muntatge teatral i musical on la creadora desenvoluparà les seves pròpies cançons.
sexoamorwhatsapps

Tixe’s Company: Aquesta jove companyia, guardonada amb la beca Escena Nord, prepara la peça “Sexo, amor y otros whatsapps”, a través de la qual fan una crítica a la societat de consum actual.