Hi ha maneres menys consumistes i més sostenibles de vestir-se i a La Fontana ho posem en pràctica amb el Robacoop! Es tracta d’un intercanviador de roba fix, destinat a joves fins als 29 anys, en el qual pots deixar-hi la roba en bon estat que no vulguis i endur-te la que necessitis. A l’espai de trobada, just a l’entrar, trobaràs aquest espai de lliure accés sempre que l’equipament estigui obert!

Volem crear un espai fix d’intercanvi de roba juvenil i autogestionat per tal de donar valor a la durabilitat de la roba i oferir una manera solidària i cooperativa de renovar l’armari que sigui alternativa a les dinàmiques consumistes. Així, el Robacoop contribueix al consum responsable, a la prevenció de residus, els abusos laborals i a reduir les morts per infraestructures dèbils i complexes. Volem aconseguir una forma d’autoabastiment més sostenible i més just!

El funcionament del Robacoop és simple! Perquè tot funcioni bé, només et demanem que rentis la roba abans de portar-la. Acceptem samarretes, pantalons, jerseis i jaquetes. Els complements, la roba interior i altres peces no els podem assumir! Quan portis la roba, penja-la a la burra i mantingues la classificació per estils i, si t’endús roba, no t’emportis el penjador i així quedarà disponible per qui en porti! Així de fàcil i així de senzill!

Aquesta és només una de moltes maneres de vestir-te d’una manera més sostenible! Hi ha moltes altres coses que pots fer i aquí te’n suggerim algunes: Comprar menys roba, triar articles de qualitat i fets per durar, adquirir productes de segona mà a altres espais d’intercanvi o botigues, preguntar a les botigues sobre les pràctiques productives de les marques per decidir si hi vols o no contribuir. I, en definitiva, mantenir un esperit crític per inventar noves alternatives!