radio-lafontana

La ràdio convencional no s’adapta als teus gustos? No trobes espais a on es parli d’allò que realment t’interessa? Estàs fart/a de sentir els tertulians de sempre que opinen sobre com són els joves? Tens interessos, dubtes, inquietuds i vols escoltar i compartir la teva música?

Actualment Ràdio La Fontana està aturada però aquí pots escoltar alguns dels programes de la temporada passada i, si tens ganes de fer ràdio i alguna proposta, posa’t en contacte amb nosaltres per mirar si la podem tirar endavant!

 Temporada 2017/18

Programa 17-18/8 (06/06/18): “Art i Cultura”

Com han evolucionat els nostres gustos culturals al llarg de la vida? Depèn de quina sigui la nostra generació? Del lloc on hem crescut? Del dia que tinguem?

Quin paper juguen l’art i la cultura en nosaltres a través de l’evolució dels nostres gustos, com s’educa en l’art i la cultura amb l’entrevista a Erica Busto (coordinadora de dinamització de La Fontana i llicenciada en Història de l’Art) i un concurs de cançons és el que podeu escoltar en aquest programa! I recomanarem molta música, sèries, pel·lícules, llibres…

Avançament programa 17-18/8 (06/06/18): “Art i Cultura”

 

Quin paper hi juguen l’art i la cultura a les nostres vides? Com ho vivim en funció del moment de la nostra vida i la nostra generació? Compartim gustos? A la societat i a l’escola se’ls hi dona prou importància? En aquest programa que us avancem ens plantejarem totes aquestes qüestions i moltes altres! I recomanarem molta música, sèries, pel·lícules, llibres…

T’hi apuntes?

Programa 17-18/7 (23/05/18): “Ràdio La Fontana feat. La Caixa Negra a Boca Ràdio”

Baixem al metro per pujar al Carmel i conèixer Boca Ràdio 90.1FM a l’Espai Jove Boca Nord! Els companys de La Caixa Negra ens van acollir amb molta atenció i vam fer un programa conjunt amb ells: vam parlar d’un i altre projecte i vam compartir música. Aquí podeu escoltar-ne el resultat!

Programa 17-18/6 (16/05/18): “L’humor”

A tots i totes ens fa riure el mateix? És el mateix fer riure que fer gràcia? Dediquem un programa sencer a l’humor!

Parlarem de què és i quins límits pensem que té, sortirem al carrer a comprovar quin és l’humor de la gent i, la traca final, la viurem amb l’entrevista a una professional de la matèria: Maria Rovira (Oye Sherman)!

Després d’unes setmanes tornem amb molta tralla en aquesta hora plena de ràdio!

Ha sonat:

The Gramophone Allstars – Iko Iko
Aleks Synteks – Ríete de amor hasta que mueras
Mark G. – Feelin fine
Monty Python – Always look on the bright side of life
Mark Ronson – Feel right ??
Marc Anthony – Vivir mi vida
Kumbiamberos RS – Ríete mujer
Dlujo – Ríete

Avançament programa 17-18/6 (02/05/18): “L’humor”

Trenquem el silenci de Ràdio La Fontana de les darreres setmanes i ho fem amb molta tralla i noves veus!!!

Quins són els límits de l’humor? Com reacciona la gent del carrer a notícies absurdes i, fins i tot, falses? Com treballen i pensen els acudits els i les professionals de l’humor?

No sabem si riureu o si no… El que us podem assegurar és que encarem el 3 trimestre amb molt d’humor i li dediquem el primer programa! Us hi animeu? Serà la setmana vinent!

Programa 17-18/5 (21/03/18): “Deures i sistemes educatius”

Què en pensem l’alumnat sobre com s’aprèn i s’ensenya a l’escola i l’institut? I el professorat? Hi ha diferències en els sistemes educatius als diferents països del món? A l’Índia, Marroc o Dinamarca?

“Deures i sistemes educatius” és el nom d’aquest programa de Ràdio La Fontana amb cançons sobre l’escola, debat, entrevista i experiències de l’educació a altres llocs del món!

LES CANÇONS QUE HAN SONAT SÓN:

º The Gramophone Allstars – Iko Iko
º ZOO – La Mestra
º Ovidi Montllor – L’escola de la ribera
º Pink Floy – Another brick in the wall
º Lytos – Educando esclavos
º Oh Land – Speak out now
º Majid Bekkas – Mrhaba
º Anoushka Shankar – Pancham se gara
I la il·lustració de la portada és d’en Turu.

Programa especial 17-18/6 (23/02/18): “‘Què es mou a La Fontana?’ Mostra dels tallers d’hivern”

“Què es mou a La Fontana?”, sota aquest nom s’ha organitzat una mostra dels #TallersLaFontana i una representació de #RàdioLaFontana no ens ho hem volgut perdre!

Exhibicions de guitarra, danses urbanes, K-POP, capoeira, taller de xapes amb els i les artistes de manga i l’Entre Noies de l’ATE i… un gran berenar per posar el colofó a una meravellosa tarda de noves coneixences, noves cares, molts riures i diversió!

Aquí teniu mitja hora de ràdio amb cròniques i entrevistes per reviure-ho i descobir-ho!

LES CANÇONS QUE HAN SONAT SÓN:

º The Gramophone Allstars – Iko Iko
º Txarango – Una lluna a l’aigua
º Guns N’ Roses – Sweet Child O Mine
º Led Zeppelin – Stairway to heaven
º Original Flavor ft. Jay-Z – Can I get open?
º HyunA – Lip & Hip

 

Avançament Programa 17-18/5 (21/03/18): “Deures i sistemes educatius”

Ens posen massa deures? Aprenem o memoritzem? Hi ha diferències en els sistemes educatius als diferents països del món? A l’Índia, Marroc o Dinamarca?

“Deures i sistemes educatius” és el nom del proper programa de Ràdio La Fontana que podreu escoltar la setmana vinent abans de tornar pel 3r trimestre!

Programa 17-18/4 (21/02/18): “Sèries, pel·lícules i personatges”

Hi ha personatges que caminen per si sols més enllà de la seva sèrie, hi ha sèries i pelis que s’estrenaran aquest any i ja ens morim de ganes de veure-les, hi ha trucades telefòniques que ens transporten a la infància, hi ha princeses Disney que comencen a transformar el rol de la dona, hi ha fans d’Stranger Things disposats a posar-se a prova…

Hi ha… un programa de Ràdio La Fontana pels fans de les “Sèries, pelis i personatges” i per anar una mica més enllà! Apreta el play i… a gaudir!

 

 

 

Avançament programa 17-18/4 (21/02/18): “Sèries, pel·lícules i personatges”

Si ets fan… quantes coses saps d’Stranger Things? Què en penses de les princeses Disney i dels rols que transmeten? Qui és el personatge que truca i et descol·loca? Com es diu aquell personatge que et va arribar al cor però la sèrie del qual no recordes el nom? Saps quines sèries s’estrenaran aquest 2018?

Doncs sí, dedueixes bé. La setmana vinent us parlarem de sèries i pel·lícules! Apreta el play i… a gaudir!

Programa 17-18/3 (07/02/18): “Països, cultures i diferents maneres de viatjar”

Ja el tenim aquí! El primer programa del 2018 amb un munt de curiositats sobre llocs del món poc coneguts, la manera de fer sèries al japó, l’experiència en fer la volta al món de l’Adrià Homs (www.lavoltaalaterra.cat) i els aborígens d’Austràlia a través del llibre Las Voces del Desierto.

Viatja amb nosaltres amb aquesta mitja hora de ràdio!

i si t’han agradat les MÚSIQUES DEL PROGRAMA, aquí les tens!
º IKO IKO – The Gramophone Allstars
º Njosnavelin – Sigur Ros
º Sintoníes de les sèries japoneses en català: Doraemon, One Piece, El detectiu Conan i Musculman.
º Donem-li una volta al món – Xiula
º Australian aborigens, didgeridoo (cerca a youtube)

 

 

Avançament programa 17-18/3 (31/01/18): “Països, cultures i diferents maneres de viatjar”

La setmana vinent tornem a emetre amb un programa sobre països, cultures i diferents maneres de viatjar. Aquí et portem un avançament del que podràs escoltar de la mà de l’equip de Ràdio La Fontana. Fas les maletes i t’hi apuntes?

 

Programa 17-18/2 (31/12/17)

 

Programa 17-18/1 (31/11/17)

 

Temporada 2016/17

Programa d’estiu: juliol de 2017

Programa resultat del taller de ràdio que es va dur a terme del 10 al 13 de juliol de 2017 a l’Espai Jove La Fontana. El Franco, l’Àlex, el Sergi, el Xicu i l’Andrés Felipe ens parlen de temes molt diversos. Entrevistes, cròniques d’actes… i molt més!

Programa 1: 20-03-2017

Primer programa de la nova ràdio La Fontana! En aquest espai, el Sergi, el Fran i la Laura fan un repàs de les últimes activitats que s’han realitzat a l’equipament, micro obert de rap, torneig de Clash Royale i també de les futures activitats. No te’n perdis ni un detall!

Falca promocional: gener de 2017