novembre, 2018

23nov - 9desTot el diaGRÀCIA AMB SÍRIA: EXPOSICIÓ(Tot el dia) Tipus d'activitat:Exposicions

Detalls

En el marc de la XXV SETMANA CULTURAL GRÀCIA AMB SÍRIA, a La Fontana acollim dues activitats entre les quals l’exposició “Vinyetes síries i sobre Síria” a càrrec de la Fundación Al FanarEs podrà veure del 23 de novembre al 9 de desembre. 

A La Fontana també acollim la taula rodona: “Síria: situació actual, perspectives de futur i reconstrucció”. 

XXV SETMANA CULTURAL GRÀCIA AMB SÍRIA

La Mediterrània com a espai intercultural, com a lloc de convivència i respecte a la diversitat, està vivint fortes convulsions durant els darrers anys. Un mar que havia estat pont de cultures entre Orient i Occident, que facilitava el reconeixement i la convivència de les diverses cultures presents en la seva riba, i que des de fa uns anys s’ha convertit en un gran cementiri per a milers de persones que fugen de la guerra i a la fam als seus països d’origen i intenten travessar-l’ho en unes condicions molt precàries i inhumanes.

Aquest any dediquem la Setmana Cultural a Síria, el país convidat a laXII Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Barcelona, que es farà a la Filmoteca de Catalunya del 8 al 18 de novembre. L’objectiu d’aquesta setmana cultural és donar a conèixer la capacitat de resistència d’un poble que pateix una guerra cruenta des de fa gairebé 7 anys, amb centenars de milers de persones mortes i desaparegudes, milers de presos polítics i milions de persones que han hagut de fugir de casa seva per la por a la guerra i la fam. Algunes d’elles s’han desplaçat als països veïns, moltes altres van iniciar una travessia cap a Europa a través del mar Mediterrani, centenars han mort ofegades i les que aconseguiexen arribar es troben amb una Europa que els tanca les seves fronteres.

Durant la setmana també volem donar a conèixer la capacitat de sobreviure del poble sirià, que intenta mantenir la seva activitat social i cultural (creació literària, art, música i gastronomia…) sota el foc de les bombes, la vulneració constant dels drets humans, la violència indiscriminada, la fam i la pobresa. Les activitats es faran al Centre Cívic La Sedeta (Sicília, 321), al Centre Cívic El Coll-La Bruguera (Aldea, 15), a l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192) i a la Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps, 20-22). Per a més informació, consulteu el programa específic.
Totes les activitats són gratuïtes

Aquí pots consultar el programa sencer amb totes les activitats.

Data i hora

Novembre 23 (Divendres) - Desembre 9 (Diumenge)

Localització

Espai Jove La Fontana

Carrer Gran de Gràcia 190-192