juny, 2019

17jun - 28Tot el diaSETMANA PER A LES PERSONES REFUGIADES(Tot el dia) Tipus d'activitat:Espectacles,Exposicions,Projeccions,Xerrades/Tallers

Detalls

Les guerres i altres males condicions de vida obliguen a fugir a milions de persones de casa seva i, segons l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per a les Persones Refugiades (ACNUR), enguany són més de 68’5 milions les persones que es troben desplaçades de casa seva arreu del món entre les quals 25’4 milions són refugiades a altres països que no són el seu d’origen. Aquesta és la xifra més alta mai registrada.

Davant d’aquesta situació, l’Espai Jove la Fontana i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) com a entitat que el gestiona fa anys que commemorem el 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, des d’una perspectiva crítica i amb la voluntat de donar espai a projectes, entitats, col·lectius i artistes compromesos amb la lluita solidària pels drets de les persones desplaçades i refugiades o en cerca de refugi.

Enguany, proposem un seguit d’activitats gratuïtes entre el 17 i el 28 de juny: exposicions, documentals, teatre, xerrades… Les pots conèixer totes aquí:

  • Teatre-cabaret feminista: “Defensores dels DDHH a l’Amèrica Llatina”. Mostra del taller de creació col·lectiva  per generar debat al voltant de la situació de les defensores d’Amèrica Llatina tot teixint ponts entre l’activisme al Sud i al Nord.  Diumenge 16 a les 18 h. A càrrec de: Entrepobles.
  • Joc de taula: “Fronteres invisibles”. Mostra la realitat en la que es troba una persona migrant quan arriba a l’Estat Espanyol. Ens permet pensar la situació burocràtica i social a la qual aquestes persones s’exposen. Dijous 20 a les 18 h. A càrrec de: EJLF + Punt infoJOVE de Gràcia.
  • Projecció documental: “RefugiAt”. Reflexió de drets humans, cooperació i patrimoni intercultural. Entrevistes a Xavier Melloni i persones refugiades -o no-  a Barcelona. Col.laboració de Migrastudium i Accem. Dimecres 19 a les 19 h. A càrrec de: Associació Textura de Cultura. 
  • Teatre: “Shana al País de les meravelles”. Inspirada en “Alícia al país de les meravelles” però amb una adolescent siriana refugiada com a protagonista. Dimecres 26 a les 19 h. A càrrec de: Gràcia Barri Obert amb estudiants de l’INS Ramon Berenguer IV. 
  • Exposició: “Obre els ulls”.  Recull de diferents situacions quotidianes viscudes per persones diverses. Les diferències entre les experiències de cada personatge mostren les diferents cares de la discriminació racista i les seves conseqüències a la vida diària de les persones. Del 17 al 28 de juny. A càrrec de: SOS Racisme. 

 

 

 

Data i hora

17 (Dilluns) - 28 (Divendres)

Localització

Espai Jove La Fontana

Carrer Gran de Gràcia 190-192

Organitzador

Espai Jove La Fontana