novembre, 2019

21nov17:00- 20:00renova la roba jove!17:00 - 20:00 Tipus d'activitat:Altres activitats

Detalls

Del 6 al 29 de novembre, torna la xarxa d’intercanvi de roba Renova la roba jove on podràs portar la roba que ja no utilitzis al punt renova més proper i intercanviar-la per d’altres peces de vestir! A La Fontana recollirem la roba del dilluns 18 al dimecres 20 de novembre per celebrar l’intercanvi el dijous 21 de novembreConsulta les dates i els horaris de la resta de punts d’intercanvi arreu de la ciutat aquí! Per a joves fins als 35 anys. 

La tarda del dijous 21 també hi haurà taller per costumitzar la roba i música amb wake up jamaica!

I recorda que a La Fontana tenim un punt fix d’intercanvi de roba: Robacoop!

Una altra manera de vestir-te: Renova la roba jove!

Dia a dia rebem molts estímuls que ens animen a consumir, ja sigui a la tele, als anuncis d’internet o pel carrer. La moda i els estereotips socials influeixen en la forma en què satisfem les nostres necessitats, com per exemple, la de vestir-nos. D’aquesta forma les nostres decisions de compra es veuen més influenciades per aspectes externs que no pas per una reflexió interna.

Però quina realitat hi ha darrere la roba que escollim comprar? La producció de les matèries primeres per produir roba té un gran impacte ambiental, sobretot degut a l’elevat consum d’aigua i pesticides en els conreus de cotó i l’ús de derivats del petroli per l’obtenció de fibres sintètiques. Per tenyir i blanquejar els teixits s’utilitzen substàncies tòxiques tant per les persones que hi treballen com pel medi ambient. Moltes de les empreses fabricants i proveïdores de la industria tèxtil no respecten ni els convenis internacionals ni els estàndards sobre condicions laborals dignes: sous mínims, drets dels i les treballadores o la prohibició del treball infantil.

El consum europeu de productes tèxtils és de 20 kg per persona i any, molt per damunt de la mitja internacional que és de 8 kg. És necessari que des d’aquí i en el nostre dia a dia ens replantegem quin model de consum volem afavorir amb les nostres decisions i ens encaminem cap a una reducció dels nostres residus.

Per això a la xarxa d’intercanvi de roba Renova la Teva Roba Jove, podràs portar la roba que ja no utilitzis al punt renova més proper i intercanviar-la per d’altres peces de vestir i evitar comprar roba nova.

Data i hora

(Dijous) 17:00 - 20:00

Localització

Espai Jove La Fontana

Carrer Gran de Gràcia 190-192

Organitzador

Espai Jove La Fontana i Ajuntament de Barcelona