novembre, 2017

21nov - 10desnov 210:00des 10Contra la violència masclista(novembre 21) 0:00 - (desembre 10) 0:00

Detalls

En motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista (25 de novembre) a La Fontana hem coordinat diferents activitats. Entre el 21 de novembre i el 10 de desembre et convidem a endinsar-te a les exposicions, presentacions i obres de teatre que acollim per reflexionar i actuar contra les diferents formes de violència contra les dones.

TEATRE.

Bellesa, bellesa. Un cabaret deformat. (Cia. Fac-òf)

La jove companyia teatral Fac-òf, jove per edat de les membres però experta pel rodatge que tenen a l’esquena, aterra a La Fontana amb aquesta comèdia de creació en format cabaret que tracta de manera irònica i grotesca la qüestió del gènere i la bellesa des d’un punt de vista gamberro i sincer. En paraules seves, es tracta d’un “espectacle sorgit d’uns sostens push-up. Un cabaret sobre la bellesa i el gènere. Una caricatura del nostre dia dia. Humor políticament incorrecte. Una manera descarada de tractar un tema típic. La lletjor de la bellesa. Actrius provocant el públic. Portar la normalitat a l’extrem. Un mirall pels espectadors. Un missatge que volem donar”.

Podràs gaudir d’aquest espectacle el dijous 30 de novembre a les 20h amb entrada GRATUÏTA.

Més informació de la companyia Fac-òf aquí.

 

EXPOSICONS. 

El Cos (Projecte Minerva)

El col·lectiu de Dones Creadores de Gràcia Projecte Minerva agrupa artistes de diferents disciplines que, aquesta vegada, han treballat de manera multidisciplinària entorn el cos, els límits, les violències o les identitats. Com elles mateixes expliquen, el cos femení ha estat un espai per la repressió i, a la vegada, per la reivindicació; un lloc de patiment i, al mateix temps, d’alegria i plaer; a través del cos ens identifiquem, ens diversifiquem, ens comuniquem amb el món i amb les persones; el cos pot representar una frontera o esdevenir el canal amb el qual el nostre jo més íntim i honest connecta i es comunica amb el món.

Des d’aquestes idees es construeix aquesta exposició que ja s’ha exhibit a diferents espais de la ciutat i que ara podem veure a La Fontana fins el dia 10 de desembre.

 

#NiMitja des de la il·lustració (Ajuntament de Barcelona i Punt d’Informació Juvenil de Gràcia)

Una vintena d’il·lustradores i il·lustradors han estat convidats a adherir-se a la campanya #BCNantimasclista amb l’objectiu de difondre i denunciar a través de les xarxes socials les diverses formes i interpretacions de la violència masclista exercida sobre les dones. Sota la coordinació de la Júlia Solans (@guisante​), cada il·lustrador/a ha abordat lliurement l’encàrrec de reinterpretar la campanya institucional #NiMitja obrint un ventall artístic molt divers: micromasclisme, violència, control, abús… Les imatges es cedeixen obertament amb llicència CC.

El Punt d’Informació Juvenil de Gràcia (PIJ) ens porta aquestes imatges a les quals suma un bon grapat d’informació d’interès per tal de contextualitzar-les i aclarir totes les incògnites entorn aquestes violències.

 

Violències en còmic. (Aquí T’escoltem de La Fontana)

El còmic és una eina expressiva amb la qual també hi ha espai per al discurs crític. L’ATE de La Fontana ens presenta aquesta exposició per reflexionar diferents formes de violència masclista a través de vinyetes.

 

Jo no sóc masclista… o sí? (Consell de la Joventut de Barcelona)

“Jo no sóc masclista… o sí?” és el títol del nou díptic sobre micromasclismes del Grup de Treball de Feminismes del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) que ens presentaran el dijous 30 de novembre a les 19h.

 

Et convidem a participar d’aquelles activitats que t’interessin i a difondre-les!

 

Data i hora

Novembre 21 (Dimarts) 0:00 - Desembre 10 (Diumenge) 0:00

Localització

Espai Jove La Fontana

Carrer Gran de Gràcia 190-192