juny, 2018

18jun - 29jun 1819:00jun 29LA FONTANA AMB LES REFUGIADES19:00 - 22:00 (29) Tipus d'activitat:Altres activitats

Detalls

Des de principis del 2018 més de 700 persones han perdut la vida ofegades al Mediterrani en el seu intent d’arribar a Europa després d’abandonar casa seva. I aquesta xifra se suma a les altíssimes i preocupants dades que no paren de créixer en els darrers anys. Les guerres i altres males condicions de vida obliguen a fugir a milions de persones i, segons l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per a les Persones Refugiades (ACNUR), enguany són més de 65 milions les persones que es troben desplaçades de casa seva.

Davant d’aquesta situació, l’Espai Jove la Fontana i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) com a entitat que el gestiona fa anys que commemorem el 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, des d’una perspectiva crítica i amb la voluntat de donar espai a projectes, entitats, col·lectius i artistes compromesos amb la lluita solidària pels drets de les persones desplaçades i refugiades o en cerca de refugi.

Enguany, proposem un seguit d’activitats gratuïtes entre el 18 i el 29 de juny: exposicions, documentals, teatre, xerrades… Les pots conèixer totes aquí:

 

teatre

Bullia el mar; cant d’illir kosore. 18/6 a les 19h.

De Manuel Molins amb alumnat de l’INS. Ventura Gassol de Badalona.

Monòleg de l’escriptor valencià que pretén ser un cant per les víctimes que s’ofeguen al mar intentant arribar a Europa. La representació és a càrrec d’un actor i una cantant, alumnes de l’institut, amb una projecció de fons. 

 

Aquest sol, hi és per a tots? 28/6 a les 20h.

De Martí Costa amb Núria Bonet, Martí Costa, Aura Foguet i Marcel Solé. Obra estrenada al Festival Píndoles 2018 i premiada pel públic amb gira al Maldà, Sala Flyhard i Teatre Tantarantana. Després de l’obra, la plataforma Stop Mare Mortum s’encarregarà d’obrir col·loqui i explicar la situació actual al Mediterrani.

La vida tranquil·la d’un home es capgira quan una bomba cau sobre casa seva. La Guardia Costiera Italiana i Les Forces Armades de Malta reben trucades de socors des d’una barcassa al mig del Mediterrani. Quina és la seva reacció? Guerra, exili i auxili són els temes d’actualitat propera, candent i cíclicament històrica que es toquen en aquesta obra teatral -creada lliurement a partir de les converses telefòniques filtrades pel diari L’Espresso el 2017, fragments de M. Rodoreda i la cançó Marxar de Guillem Ramisa- que vol mantenir la memòria viva del present.

Performance

El mur de la vergonya. 18/6 a les 19h.

A càrrec de: Sàhara Dempeus (CJB). Estrena documental El Sàhara Occidental: un conflicte oblidat. Actuació musical i debat posterior.

 

cinema documental

Barcelona te’n recordes? 20/6 a les 19h.

A càrrec de: GT BOSNIA (CJB). Xerrada i debat posterior.

 

dansa

Dansa oriental i àrab. 29/6 a les 21h.
A càrrec de: Devorah Korek i Associació Barcelona Human Aid.

 

exposició

Els infants, les nostres vides. Fins al 29/6.
A càrrec de: AEIG RUDYARD KIPLING. Fotografies de les realitats infantils arreu.

Data i hora

18 (Dilluns) 19:00 - 29 (Divendres) 22:00

Localització

Espai Jove La Fontana

Carrer Gran de Gràcia 190-192

Organitzador

Espai Jove La Fontana