novembre, 2017

9nov - 30nov 918:00nov 30Formació en perspectiva LGBTI+ per a entitats juvenils18:00 - 21:00 (30) Tipus d'activitat:Xerrades/Tallers

Detalls

El Consell de la Joventut de Barcelona organitza la formació en perspectiva LGBTI+ per a entitats, amb la col·laboració de les entitats del Grup de Treball LGBTI. Durant les 4 sessions que s’inclouen a la formació s’abordarà la diversitat afectivo-sexual i de gènere des d’un punt de vista feminista i queer, amb la finalitat que totes les entitats comprenguin i apliquin els conceptes d’inclusivitat des d’aquesta perspectiva al seu pla de treball.

  • Quan? Tots els dijous de novembre – 9, 16, 23 i 30 de novembre de 18h a 21h
  • On? Espai Jove La Fontana
  • Inscripcions: del 4 al 31 d’octubre – FORMULARI

Programa de les sessions

  • Coordinadora de la formació: Natàlia Reina

9 de nov – Sessió 1: Introducció al marc conceptual  – AECS
Exposició dels conceptes bàsics de la diversitat afectivo-sexual i de gènere, tractament de prejudicis, rumors, mites i estereotips sobre el col·lectiu LGBTI+, així com trencament de tabús i resolució de dubtes. Activitat: performance sobre la teoria Queer.
16 de nov – Sessió 2: Violències per orientació afectivo-sexual – Casal Lambda i SinVer
Sessió destinada a tractar les conductes LGB+fobes i l’assetjament per LGB+fòbia. Tractem el context educatiu: escoles, famílies, mitjans de comunicació i reproducció de rols. Activitats: un text escrit per una companya asexual i biromàntica, que es presta a escriure’ns respostes a dubtes freqüents, sobre la violència estructural que pateix. Com actuar davant d’una agressió: introduim la llei 17/2014, entitats, protocols i respostes institucionals. La seva experiència ens permet introduir: a)Taller: viure la sexualitat i la afectivitat quelcom unit i separat, b)Taller: 1) Com detectar discursos LGB+fóbics? 2) Com actuar-discutir per trencar amb els estereotips d’aquets discursos?
23 de nov – Sessió 3: Violències per identitat i/o expressió de gènere –SinVer
Sessió destinada a tractar les conductes transfobes i l’assetjament per transfòbia. Tractem el context educatiu: escoles, famílies, mitjans de comunicació i reproducció de rols. Com actuar davant d’una agressió: introduim la llei 17/2014, entitats, protocols i respostes institucionals. Taller: 1) Com detectar discursos transfòbics? 2) Com actuar-discutir per trencar amb els estereotips d’aquets discursos? Encavirem en el camp polític les persones drag, butch, femme, transvestits… Taller de tancament.
30 de nov – Sessió 4: Actuem davant l’assetjament – Connexus
Sessió encaminada a respondre a com crear espais segurs, proveir suport addicional, formar personal i voluntaris per prevenció i intervenció contra l’assetjament.

*Per obtenir el diploma de la formació caldrà assistir a totes les sessions de la formació.

Data i hora

9 (Dijous) 18:00 - 30 (Dijous) 21:00

Organitzador

Consell de la Joventut de Barcelona