gener, 2021

18gen - 28gen 1810:00gen 28EXPO | LOS BAJOS10:00 - 22:00 (28) Tipus d'activitat:Exposicions

Detalls

LOS BAJOS és un projecte de brodat que va néixer entre les quatre parets de l’habitació de Janira Fernández durant el confinament per la necessitat d’estar en moviment i sentir-se productiva en un moment tan incert. Ara, les vulves que va brodar arriben a les parets de La Fontana del 18 al 28 de gener amb la inauguració el dia 20 a les 18 h (omple el formulari). 

Llegeix aquí el llistat de possibles simptomatologies de la COVID-19 i aquí les mesures que seguim a l’Espai Jove La Fontana tant col·lectivament com individualment.

Per què vulves?

Em vaig inspirar en una il·lustració de l’artista Charlotte Willcox per brodar els tres primers dissenys i, a partir d’aquí, vaig decidir animar-me a dissenyar les meves pròpies vulves i convertir aquesta petita afició en un petit projecte personal. Recordo estar llegint “Els monòlegs de la Vagina” quan vaig arribar a un fragment on una dona de 70 anys explicava que mai s’havia vist la vulva i només s’havia tocat per rentar-se. Per descomptat, mai havia tingut un orgasme. Ho vaig associar al fet que era d’una altra generació (súperingènua!) però, parlant amb amigues i conegudes, em vaig adonar que la meva generació no estava tan allunyada d’aquest desconeixement dels nostres genitals.

Això em va portar a informar-me i tafanejar sobre el tema i descobrir que, en realitat, no sabia gairebé res i, a poc a poc, vaig anar aprenent: a través de lectures, documentals, articles, d’explorar, d’explorar-me i, també, a través de l’art, la qual cosa em va fer adonar-me que, moltes vegades, la paraula “obscè” es relaciona amb l’esment o la representació dels genitals femenins.

Tota aquesta curiositat i fascinació va ser clau per crear aquest petit projecte, amb el qual m’agradaria també animar a explorar-se i interessar-se sobre els nostres propis genitals i a demostrar que una vulva no és un tabú ni té res d’obscè.

Data i hora

18 (Dilluns) 10:00 - 28 (Dijous) 22:00

Localització

Espai Jove La Fontana

Carrer Gran de Gràcia 190-192

Organitzador

Espai Jove La Fontama