març, 2020

EXPO | LAS MAGAS #CICLE8MCicle 8M: Dones i Antiracisme.Month Long Event (març) Tipus d'activitat:Exposicions

Detalls

I si les reines magues fossin dones? A La Fontana acollim una exposició fotogràfica que recull el procés creatiu d’un projecte comunitari de costura del 3 al 23 de març. Aquesta activitat forma part del cicle 8M: Dones i Antiracisme.

Las Magas

Las Magas és un projecte comunitari de formació per al disseny i fabricació de vestuari escènic que es va desenvolupar durant el període d’octubre 2018 a gener 2019 amb l’impuls de Pla de Barris i Barcelona Activa. Les participants del grup de costura multicultural del barri de la Trinitat Vella van ampliar les seves competències amb l’acompanyament de les formadores de Pedra per tal de vehicular-se cap a una activitat professional amb el valor afegit d’establir un vincle amb el sector artístic i de la cultura.

Igual que en l’àmbit professional les participants van transitar per tot el procés creatiu del desenvolupament d’un projecte de vestuari escènic i van fer pràctiques transversals a la formació. Així, van crear els personatges i van dissenyar i produir tot el vestuari de la cavalcada de reis del barri. Fins i tot van ser les protagonistes de la desfilada. Inspirant-se en la temàtica de la nit de reis, en la seva condició de dones i en els seus coneixements de costura, van crear els personatges de Las Magas. La pregunta que va disparar la seva imaginació va ser: I si les Reines Magues fossin dones?

 

Data i hora

Month Long Event (març)

Localització

Espai Jove La Fontana

Carrer Gran de Gràcia 190-192

Organitzador

Pedra i EJLF