maig, 2020

21mai - 29junTot el diaENTRE CAVALLETSConverses amb dones joves artistes(Tot el dia) Tipus d'activitat:Xerrades/Tallers

Detalls

Entre cavallets és un espai virtual que vam iniciar per conversar i conèixer millor les dones joves artistes que van participar a l’espai expositiu de La Fontana en el marc de l’exposició Art i Feminisme.  Posteriorment, el projecte s’ha ampliat a totes les artistes que exposen a La Fontana.

El format és de conversa a través de videoconferència per conèixer millor tant l’obra exposada com el projecte artístic per donar un espai a l’art jove de la ciutat de Barcelona. A més, per fer boca de cada conversa, també compartim un vídeo curt per ensenyar l’exposició i fer-nos una idea del que hi podem veure.

Andrea Rodríguez: “Els nostres cossos”

“Un dia em vaig trobar eliminant ràpidament la meva menstruació de la banyera i em vaig aturar, la vaig trobar maca en mirar-la i vaig sentir que forma part de nosaltres i que també la podem reivindicar estèticament”.

Judit Miau: “Els nostres cossos”

“No intento transmetre un discurs universal sinó el meu dia a dia i la meva subjectivitat, també l’art que m’agrada és aquest”.

Júlia Ruiz “Eyesssence” i Marta Albert: “Els nostres cossos”

Júlia Ruiz “Eyesssence” que fa fotografies de retrats artístics i també d’esdeveniments. També coneixem a la seva model a una de les fotografies de l’exposició i amb qui col·labora habitualment, Marta Albert, que ha impulsat “Círculo Barcelona”, un projecte d’art-teràpia amb el qual ja ha presentat una novel·la i una obra de teatre, a més dels tallers i acompanyaments que fa com a terapèuta.

Aitana Giráldez: “Els nostres cossos”

“Si vols fer il·lustració, la carrera de Belles Arts és massa general i no et pots focalitzar, però són els estudis artistes que són públics. Recomano molt anar a xerrades i tallers on conèixer artistes i aprendre directament”.

Helena Monill: Mirades i món

“Em vaig adonar que en moltes de les fotos que tenia les mirades eren centrals. M’agrada poder captar les diferents maneres de viure i això es veu en les persones”.

Janira Fernandez: Los Bajos

“Vaig començar a investigar sobre la vagina perquè em vaig adonar que desconeixia moltes coses que ningú m’havia explicat. Crec que és molt positiu fer-se preguntes, explorar-se i voler saber més i m’agradaria que els brodats serveixin per a això”.

Emma Beltran i Ari Tunnah: Mujeres

“La fotografia analògica implica un ritual on cada cosa té el seu temps i el seu espai i per això li donem un valor que no té la immediatesa de la fotografia digital”.

Carola Bagnato

“En un ofici molt individual com la il·lustració, el que m’ha fet pensar la quarentena és que els projectes han de ser col·lectius perquè és així com se sumen forces i ens retroalimentem mútuament”.

Embossades

“Les bosses són el resultat d’una investigació, de fer-nos preguntes i buscar informació i ens agrada que després la bossa segueixi obrint debat i preguntes a la resta”.

Maria Gargot

“Si alguna cosa no surt, atura’t! Descansar, la consciència corporal, nodrir-me d’altres arts i l’equilibri general, m’ajuden a poder desbloquejar-me per crear i gaudir més del procés”.

Paula Catalan

“Per a mi el silenci no és una pausa sinó totes aquelles coses que no expressem i callem”.

Clara S Prous

“Viure en la precarietat és un motor en la meva feina i el meu aprenentatge com a artista”.

Data i hora

Maig 21 (Dijous) - Juny 29 (Dilluns)

Organitzador

Espai Jove La Fontana