setembre, 2019

12set - 26set 1220:30set 26"DOCUMENTALS FRESCOS" A LA PLAÇA20:30 - 22:00 (26) Tipus d'activitat:Projeccions

Detalls

Pantalla gran, contingut crític, aire lliure… Documentals Frescos! Reserva ja els dijous de setembre i vine a la plaça! Hi podràs veure documentals de temàtiques diverses —amb alta càrrega social i crítica— que han passat per diferents festivals. A partir de les 20.30 h, entrada gratuïta i amb el format de projecció amb col·loqui posterior, aquests són els títols que podràs veure:

 

 El silencio de otros.

Almudena Carracedo i Robert Bahar. 2018. | Dijous 12 de setembre.

Revela la lluita silenciada de les víctimes del llarg règim de Francisco Franco, que continuen buscant justícia fins als nostres dies. Filmada al llarg de sis anys, amb un estil de cinema directe i intimista, la pel·lícula acompanya als supervivents del règim a mesura que organitzen la denominada “Querella Argentina” i confronten un “pacte de l’oblit” sobre els crims que van patir, en un país encara dividit després de quatre dècades de democràcia.

 

Fugir per estimar i ser. 

La Directa (Víctor Yustres, Sònia Calvó i Victòria Oliveres) en col·laboració amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) i Servei Civil Internacional (SCI) de Catalunya. 2019. | Dijous 19 de setembre.

Al Marroc es criminalitzen les persones homosexuals i es persegueixen les persones trans amb penes de multa i de presó. Moltes d’elles resisteixen, però d’altres es veuen forçades a demanar protecció internacional. Les qui enceten aquest llarg periple legal, però, no troben una situació fàcil, ja que continuen patint discriminacions i homofòbia. 

 

 Hotel Explotación: Las Kellys.

 Georgina Cisquella. 2018. | Dijous 26 de setembre.

Més de dues-centes mil dones treballen com a cambreres de pis a Espanya però són tan fonamentals com invisibles en el sector de l’hostaleria. En temps de precarietat laboral, que afecta sens dubte a molts col·lectius, les Kellys exemplifiquen aquesta situació en el seu màxim exponent: Són en un 97% dones, mal pagades, nombroses immigrants i exposades a l’acomiadament. Aquesta és la seva història i un reflex de la seva lluita per reclamar els seus drets.

Data i hora

12 (Dijous) 20:30 - 26 (Dijous) 22:00

Localització

Espai Jove La Fontana

Carrer Gran de Gràcia 190-192

Organitzador

Espai Jove La Fontana