febrer, 2021

19feb18:30- 21:00CINEMA | LA DONA IL·LEGALjoves 16-30 anys18:30 - 21:00 Tipus d'activitat:Projeccions

Detalls

El divendres 19 de febrer a les 18.30 h oferim una projecció gratuïta de la pel·lícula La dona il·legal de Ramon Térmens estrenada el 2020 i produïda per Segarra Films.  La pel·lícula s’endinsa a l’interior dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIE’s) per explicar un thriller amb rerefons social que reflecteix drames humans molt durs i mostra l’ànima de les persones que als telenotícies són només un número en la xifra de víctimes. Es pot mantenir algú a la presó per l’únic delicte de “ser il·legal”? Què passa a l’interior dels CIEs? Qui s’aprofita de la “il·legalitat” d’uns éssers humans en mans del poder i els seus abusos? És possible capgirar a la situació o hem de conformar-nos amb els “danys col·laterals” del sistema? Hem perdut l’esperança en l’ésser humà? Avancem? O retrocedim?

Moltes preguntes sense resposta. Massa zones fosques en la nostra democràcia, en teoria civilitzada. És l’hora de centrar-nos en elles sense cap pudor. És l’hora d’aixecar-se. L’hora de comprometre’s. És l’hora que la pantalla il·lumini la raó a través de les emocions.

L’entrada és gratuita amb reserva prèvia amb prioritat per a joves de 16 a 30 anys a través d’aquest enllaç fins a arribar al límit de l’aforament permès a causa de les mesures per a la contenció de la COVID-19.  Cal arribar 10 minuts abans.

Llegeix aquí el llistat de possibles simptomatologies de la COVID-19 i aquí les mesures que seguim a l’Espai Jove La Fontana tant col·lectivament com individualment.

Sinopsi

Fernando Vila (Daniel Faraldo) és un advocat d’immigració que accepta un cas aparentment senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, Zita Krasniqi (Klaudia Dudová). Tot canvia quan la noia apareix morta al CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) i les autoritats declaren que s’ha suïcidat. Fernando busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, Juliet Okoro (Yolanda Sey), una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre el Fernando prova d’esclarir els fets, troba la fèrria oposició del cap de policia Oriol Cadenas (Isak Férriz) i aviat comença a descobrir la corrupció, els abusos sexuals i els “falsos suïcidis” que tenen lloc dins del sistema de deportacions de l’Estat espanyol. El Fernando lluitarà contra aquest sistema arriscant la seva pròpia vida.

Data i hora

(Divendres) 18:30 - 21:00

Localització

Espai Jove La Fontana

Carrer Gran de Gràcia 190-192

Organitzador

Espai Jove La Fontana i Segarra Films.