novembre, 2019

21nov - 4desTot el diaCICLE | GRÀCIA AMB ALGÈRIAXXVI Setmana Cultural.(Tot el dia) Tipus d'activitat:Exposicions

Detalls

La XXVI Setmana Cultural Agrupa activitats de tota mena entre el 23 de novembre i l’1 de desembre per tal de difondre i sensibilitzar la població del Districte al voltant dels Drets Humans, la Justícia Global i la Pau enguany centrada en Algèria. 

El Districte, conjuntament amb Sodepau i amb la col·laboració d’altres entitats com Gràcia Solidària, La Caníbal, Metges del Món, La Torna i Gràcia barri obert dediquen l’edició d’enguany a Algèria. Pel·lícules, concerts, debats, diàlegs literaris, teatre, poesia, exposicions i espectacles familiars formen part del programa, repartit entre el CC La Sedeta, el CC El Coll – La Bruguera, l’Espai Jove La Fontana, la Biblioteca Jaume Fuster, la Biblioteca Vila de Gràcia, La Violeta, la llibreria La Caníbal i l’ateneu independentista popular La Torna.

L’objectiu principal de la Setmana Cultural és sensibilitzar a la població de Gràcia i Barcelona sobre la situació actual d’Algèria, donant a conèixer els costums i la forma de vida de la població algeriana present en el nostre territori, afavorint així la seva relació de veïnat i perquè valorin molt positivament la diversitat cultural present en la nostra societat, facilitant la convivència i el respecte mutu entre tots els seus habitants.

Un altre objectiu és sensibilitzar a la població de Barcelona sobre la necessitat d’impulsar accions encaminades a defensar els Drets Humans, la Justícia Global i la Pau a la Mediterrània com a eina bàsica per aconseguir que el Mediterrani torni a ser un pont entre cultures i no un mar de morts.

Les activitats es faran al Centre Cívic La Sedeta, al Centre Cívic El Coll-La Bruguera, a l’Espai Jove La Fontana, a la Biblioteca Jaume Fuster, a la Lliberaria La Caníbal i a l’Ateneu Llibertari de Gràcia.

Consulta el programa complet d’activitats!

 

Activitats a La Fontana

 

 • Taula rodona “Algèria: situació actual i perspectives de futur” Dijous 21 de novembre a les 19 h. 
 • Omar Benderra. Consultor independent, antic president de la Banca Nacional d’Algèria i membre d’Algeria-Watch.

  Madjid Benchikh. Professor emèrit, antic Degà de la Facultat de Dret d’Alger i antic president d’Amnistia Internacional a Algèria.

  Cristina Mas. Periodista de la Secció d’Internacional del Diari Ara, qui moderarà la taula.

 • Exposició “Memorial dels desapareguts a Algèria” Del 21 de novembre al 4 de desembre.
 • Exposició de fotografies i textos cedida per Sodepau. La mostra fa un recorregut pel procés de desaparicions forçades que va patir Algèria a partir del cop d’estat del 1992 i la trajectòria de lluita dels familiars de les persones desaparegudes per exigir la Veritat i la Justícia.

   

   

  Data i hora

  Novembre 21 (Dijous) - Desembre 4 (Dimecres)

  Localització

  Espai Jove La Fontana

  Carrer Gran de Gràcia 190-192

  Organitzador

  Districte de Gràcia i Sodepau.