juny, 2018

28jun - 19juljun 2821:00jul 19CINEMA MOBILITZACIONS CIVILS 2018(juny 28) 21:00 - (juliol 19) 22:30 Tipus d'activitat:Projeccions

Detalls

Un any més, el Consell de la Joventut de Barcelona torna a organitzar el Cicle de Cinema a la fresca sobre mobilitzacions civils. Si t’agrada el cinema i els documentals de temàtica social, tens una cita a la plaça de davant de l’Espai Jove La Fontana l’últim dijous de juny i els tres primers de juliol a les 21h.

Totes les sessions són gratuïtes i aniran seguides d’un debat acompanyat d’un pica-pica, on els i les assistents podran debatre sobre la temàtica del documental, en un ambient proper i distés, amb l’entitat promotora i els convidats i convidades.

Dijous 28 de juny – Cuanto Ganamos, Cuanto Perdimos

 • Direcció: Javier Arcos y Javier Jarillo
 • Entitat promotora: Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS)
 • Sinopsi: L’1 de Setembre de 2012 va entrar en vigor el Real Decreto Ley 16/2012 on s’implantaven noves mesures urgents per a garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut. Amb aquesta nova normativa, el Govern d’Espanya reformulava la condició d’assegurat quedant fora totes les persones immigrants en situació administrativa irregular, entre d’altres col·lectius. El documental “Cuanto ganamos, cuanto perdimos”, analitza des de diferents punts de vista la situació d’aquest col·lectiu desafavorit per l’aplicació de la nova normativa que exclou entre 150.000 i 500.000 immigrants.

Veure el trailer!

Dijous 5 de juliol – Fíos Fóra

 • Direcció i producció: Amarante SETEM e Illa Bufarda
 • Entitat promotora: Servei Civil Internacional (SCI) – També forma part del Cicle de cinema a la fresca: Cinema de lluites!
 • Sinopsi: Darrera de tots els fils que ens envolten s’amaguen històries… Les dones gallegues que van treballar en el sector tèxtil des dels anys 60 van ser la mà d’obra perfecta per aixecar una industria gegant que ara es troba deslocalitzada. Aquest documental fa un cabdell del sector tèxtil aquí i fora, abans i ara. La història es repeteix en els fils d’altres llocs, en els nusos del sistema.

Veure el trailer!

Dijous 12 de juliol – Colis Suspect

 • Direcció: Sofia Català i Rosa Pérez
 • Entitat productora i promotora: Associació Arsomnia
 • Sinopsi: Colis Suspect (paquet sospitós) vol respondre a la pregunta ‘Què hi ha darrere de l’Europa Fortalesa?’ El plantejament posa el focus en les fronteres de la Unió Europea, on convergeixen les polítiques d’immigració i seguretat. El documental compta amb deu entrevistes a experts en dret, migracions, seguretat, indústria armamentística i relacions internacionals. Les seves anàlisis s’articulen amb la història del Mohammed, poeta i activista pels drets de les persones sense papers.

Veure el trailer!

Dijous 19 de juliol – 12 d’octubre cultura de l’odi i legítima autodefensa

 • Direcció: Metromuster
 • Entitat promotora: Boca Ràdio
 • Sinopsi: El 12 d’octubre es celebra la Diada Nacional de l’Estat espanyol. Aquest dia es commemora la descoberta i colonització del continent americà que va significar el genocidi dels pobles originaris. En aquesta diada és fa més evident que cap altre dia que l’espanyolisme és una ideologia que empara el racisme i la cultura de l’odi El documental parla sobre la legitimitat de l’acció directa per fer front al feixisme, partint del cas de les 6 antifeixistes que seran jutjades aquest novembre acusades de danys i lesions a un grup de neonazis durant el 12 d’octubre del 2013 al barri de la Bordeta. La fiscalia de delictes d’odi aplica a les antifeixistes l’agreujant de delicte d’odi, pensat per protegir col·lectius vulnerables, convertint un grup de feixistes violents en un col·lectiu mereixedor de protecció.

Veure el trailer!

Data i hora

Juny 28 (Dijous) 21:00 - Juliol 19 (Dijous) 22:30

Localització

Espai Jove La Fontana

Carrer Gran de Gràcia 190-192