setembre, 2017

17set0:00- 0:00Concurs #PetjadesdelTurisme0:00 - 0:00 Tipus d'activitat:Altres activitats

Detalls

Torna el tradicional concurs d’estiu de La Fontana, i enguany us volem fer pensar amb els peus! És a dir, busquem fotografies on apareguin els vostres peus o calçats diversos en un context, espai, situació, acció… per tal de retratar quines són les #PetjadesDelTurisme que voleu compartir. En aquestes #PetjadesDelTurisme hi contemplem tant aquelles experiències que ens enriqueixen a nivell personal quan viatgem (quan som turistes) com l’impacte erosionador que genera el turisme a la gent i a l’espai que visiten.

El fet de viatjar, de ser turista per uns dies, sovint ens aporta un enriquiment personal fruit de les situacions viscudes, de les persones amb les quals les hem compartit i dels llocs que ens eren desconeguts i que passen directament a formar part de la nostra capsa de records especials. Aquestes experiències extraordinàries en la nostra vida quotidiana, ens deixen petjada. Quan som turistes, però, la nostra activitat recreativa també deixa petjada en la vida de les persones autòctones i als espais que hem visitat. Aquesta petjada que deixem, sovint és un impacte que erosiona i modifica la vida d’aquestes persones i el lloc on viuen, casa seva. En molts casos -com el de Barcelona, on cada vegada hi ha més consciència, debat i mobilització per les conseqüències del turisme- aquesta petjada no és un enriquiment personal, sinó que altera de manera no desitjada la vida de la gent i l’espai.

Amb el concurs #PetjadesDelTurisme, des de l’Espai Jove La Fontana us proposem que expliqueu i compartiu les vostres experiències del turisme d’aquest estiu. Així, obrim un espai per a reflexionar sobre aquestes petjades que deixem quan viatgem i que ens afecten, de maneres diferents, quan som qui acull el turisme. Algunes són més plaents per a nosaltres, d’altres més incòmodes, i n’hi ha que tenen doble tall.

Digueu la vostra i reflexionem-hi!

 

Com funciona?

Tant si marxeu fora com si us quedeu a casa, us proposem que pengeu fotografies on apareguin els vostres peus presents en la situació que vulgueu retratar, que citeu el perfil de l’Espai Jove La Fontana a Instagram (@ejlafontana), Facebook (/LaFontanaEspaiJove) o Twitter (@ejlafontana) i hi pengeu la fotografia amb el hashtag #PetjadesDelTurisme acompanyada d’una reflexió sobre aquestes petjades (en cas que ho facis des de Facebook, no t’oblidis de marcar l’entrada com a pública). Tan important és el que es retrati com la reflexió que vulgueu fer al seu voltant. Pots enviar tantes imategs com vulguis! Consulta les bases detallades aquí.

 

Premi

Amb totes les fotografies que rebem farem una exposició que exhibirem a La Fontana pel 27 de setembre, Dia Mundial del Turisme, i una d’aquestes serà premiada amb una càmera analògica instantània Fujifilm Instax Mini 8 com aquesta, per cortesia de Nostàlgic!

 

Jurat 
El jurat del concurs estarà format per un periodista de l’Independent de Gràcia i per una bloguera de Viaje a la Barcelona Secreta.

Logo Nostalgic

T’animes a observar, retratar i reflexionar les #PetjadesDelTurisme?

Tens temps de fer-ho entre el 18 de juliol i el 17 de setembre!

Data i hora

(Diumenge) 0:00 - 0:00

Organitzador

Espai Jove La Fontana